Met onze BIM links verbinden we onze rekensoftware IDEA en RFEM met verschillende andere reken- en tekensoftware, zoals bijvoorbeeld Revit en Tekla (zie deze link voor meer info).

Regelmatig krijgen we de vraag bij staalverbindingen of wij ook zelf tekeningen hieruit kunnen genereren.

Dit is mogelijk zowel in IDEA als in RFEM.

In deze link vindt u een voorbeeld hoe dit gaat met RFEM en RF-JOINTS.

In de release 7 van IDEA kan men tekeningen van de staalverbinding als volgt naar een dxf formaat exporteren.

We nemen deze verbinding als voorbeeld:

Bij de materialenstaat kunnen we in IDEA Connect reeds de tekeningen zien en ze afprinten.

De gebruiker kan deze tekeningen ook exporteren naar een dxf bestand:

Vervolgens kan men dan in het tekenprogramma de tekeningen verder afwerken: